“Шумен 98” срещу “Хасково”, “Шумен 61” срещу “Локо” Горна Оряховица за купата на България по хандбал

17:27, 17 дек 15 / Спорт 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъжкият отбор на “Шумен 61” ще играе с първия отбор на “Локомотив” Горна Оряховица в турнира за купата на България по хандбал. Дамите на “Шумен 98” ще играят с “Хасково”. Това отреди тегленият жребий за основната фаза турнира.

“Шумен 61” се класира за осминафиналите на надпреварата след като записа служебна победа над съперника си в квалификации “Панагюрище”.

Срещите най-вероятно ще се играят в края на януари.

В тази фаза се играе по една среща и победителят продължава напред в турнира.

След жребия по-тежка задача да продължат напред имат  хандбалистите на “Шумен 61”. Първият отбор на “Локомотив” Горна Оряховица е всъщност младежкия национален отбор на България, който е включен в А група като част от подготовката си за евроквалификациите следващата година.

Пълният жребий за турнира:

При мъжете се срещат “Фрегата” – “Локомотив” Горна Оряховица втори отбор, “Левски” Левски – НСА, “Левски” София – “Чардафон”, “Добруджа” – “Мартен”, “Осъм” – “Калиакра”, “Шумен 61” – “Локомотив” ГО първи отбор, “Локомотив” Варна с победителя от двубоя “Кубрат” – “Пирин” ГД, “Академик-ТУ” – “Спартак”.

В срещите от турнира, домакин е отборът заемащ по-задна позиция в класирането след изиграване на срещите от есенния полусезон в „А” РХГ. При среща между отбори от „А” РХГ и „Б” РХГ домакин е този – от „Б” РХГ, а при среща между отбори от „Б” РХГ – се тегли жребий и за домакинство.

При жените двойките са: “Бъки” – “Ники спорт”, “Хасково” – “Шумен 98”, “Поморие” – “Свиленград – ПУ”, “Панагюрище” – “Етър”. Домакини в срещите са отборите, които са с по-задно класиране след есенния полусезон.

По-рано през годината, за домакини на финалните турнири бяха определени Габрово при жените и Бургас при мъжете. Домакинството и при двата пола обаче е условно, тъй като преди това и "Бъки", и "Фрегата" трябва да докажат че заслужават място сред четирите най-добри отбора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама