500 се обявиха в Сливен срещу спирането на експрес "Чайка"

17:56, 17 дек 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За два часа около 500 души от Сливен подкрепиха подписка срещу намеренията на БДЖ експресът "Чайка" да се движи само в петък към морето и в събота  към столицата, съобщи за Дарик председателят на КСНБ Сливен Тодор Иванов.

Събраните подписи са внесени до областния управител на Сливен, председателя на Общински съвет, транспортната комисия в общината и депутатите Мария Белова и Таско Ерменков.

Гражданите настояват община Сливен да защити интереса на гражданите за запазване на досегашното разписание. Областният управител на Сливен Димитър Сяров е изпратил писмо до министъра на транспорта с молба да остане старото разписание на експреса „Чайка", разговори са водени и от народните представители от Сливенски избирателен район.

Синдикалистите не са удовлетворени от отговора на транспортното министерство, че поради започнал ремонт влакът ще закъснява. По думите на работници в БДЖ времето, през което влакът преминава на линията няма ж.п работници и те не пречат на движението.

Такава подписка е инициирана и от граждани на Бургас, Карлово и Казанлък.

Влакът се движи само в петък към морето и в събота към столицата, като заминава от Централна гара София в 16.30 часа и пристига в Бургас по разписание в 22.42 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама