Корман Исмаилов: Имаме малка правителствена криза

18:16, 17 дек 15 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на Национална партия "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок, Корман Исмаилов призна пред БТВ, че в момента има малка правителствена криза. Повод за коментара му са последните събития в управляваща коалиция, породени от подадената оставка от правосъдния министър Христо Иванов. Тя беше последвана от оттегляне на доверието към кабинета на друга партия от Блока - ДСБ.

Исмаилов призна, че е очаквал Радан Кънев да излезе в опозиция още след постигнатия "исторически компромис" за съдебната реформа през лятото. От водената от него партия очаквал същото, но това било свързано с проведения през уикенда конгрес на политическата сила в Поморие. Той не подмина и казуса Петър Москов, който напусна поста на зам.-председател на ДСБ, но остана здравен министър.

"Не го очаквах това. За мен е по-авторитетно да си зам.-председател на партия, отколкото да си министър. Едното може да продължи дълги години, докато другото в повечето случаи трае максимум 4 години", заяви Исмаилов. 

По думите му Реформаторския блок е атакуван постоянно от партии в парламента и извън него. Медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски също не подминавали всеки трус в Блока и се опитвали да го разклатят още повече. 

Той добави, че новото коалиционно споразумение с ГЕРБ не зависи само от реформаторите, но и от Патриотичния фронт и АБВ. Исмаилов каза още, че партията му ще подкрепи Екатерина Захариева за нов правосъден министър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама