Адвокатът на Владимира Янева: Изтеклите записи атакуват директно Бойко Борисов

18:45, 17 дек 15 / Политика 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокатът на бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева Антон Станков заяви пред БТВ, че изтеклите записи на разговори между клиента му и съдия Румяна Ченалова са директен удар срещу премиера Бойко Борисов. По думите му има един "диригент, който решава кога да пусне новата порция записи". 

Бившият правосъден министър добави, че не е обсъждал с Янева последното аудио, разпространено от сайта за разследваща журналистика "Биволъ". В него доскорошният ръководител на СГС заявява, че не искала да се среща с Бойко, защото се страхувала, че ще попадне в ситуация с твърде интимен и деликатен контекст.

Според Станков трябва да се погледне внимателно кога точно излизат записите. По думите му след втория тур на местните избори всеки път, когато се случва нещо важно и интересно, се появява ново аудио. 

Той добави, че речта на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов от преди няколко дни е много красива, но и политическа, което за Станков е недопустимо спрямо поста, който заема. Според него бъдещият правосъден министър е трябвало да бъде съдия, за да може да влезе по-бързо в процеса на работа. Той все пак похвали Екатерина Захариева и я определи като целенасочена и трудолюбива. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама