Обсъждат седем проекта за паметник на Климент Охридски в Стара Загора

06:46, 18 дек 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба и обществено обсъждане на постъпилите конкурсни проекти за изграждане на паметник на Св. Климент Охридски в Стара Загора по повод  1100 години от неговата смърт, организира Общината. Седем са постъпилите предложения, които се оценяват от жури с председател арх. Иван Кирчев – главен архитект на община Стара Загора.

Проектите са по процедура по Закона за обществени поръчки с предмет: „Изготвяне на цялостна обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник на Св. Климент Охридски в град Стара Загора “.  От 8,30 часа на 21декември  до 13.00 часа на следващияден,  състезаващите се в открит конкурс проекти, ще бъдат изложени във фоайето на община Стара Загора.

Със свои предложения участват Красимир Зарков от Стара Загора, Иво Чехларов  от с. Сливек , арх. Диньо Динев от Стара Загора, „Виктория 2011“ ЕООД от Велико Търново, Наско Настев и Красимир Добрев от Стара Загора, Любомир Добрев от София и Димо Димов от Стара Загора.

Общественото обсъждане ще се проведе на 22 декември в 13.30 часа, в зала 2 на Общината. В него ще участват представители на журито и на възложителя.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама