Общинският съвет в Тервел забрани пребиваването на деца извън домовете им вечер

07:14, 18 дек 15 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промени в Наредба № 1 за спазването на обществения ред, опазването на околната среда, имуществото на гражданите и поддържане чистотата в населените места на територията на община Тервел разгледа на първото си редовно заседание Общинският съвет. Не се позволява пребиваването, извън домовете, на лица под 14 години, без придружител-пълнолетно лице след 20 часа. Лицата, навършили 14 години, но ненавършили 18 години, не могат да бъдат на обществени места след 22 часа, освен когато са придружени от родител, попечител, настойник, лица полагащи грижи за непълнолетни на друго правно основание или пълнолетно дееспособно лице, снабдено с писмен документ за изразено съгласие от родител, попечител, настойник и лица, полагащи грижи за непълнолетни на друго правно основание;

Според направените изменения, се забранява извършването на дейности, причиняващи шум, отделяне на прах, вибрации, излъчвания, замърсявания и други, надвишаващи допустимите норми, съгласно действащото законодателство на Република България. Налага се забрана също за викането, пеенето, свиренето, употребата на нецензурни думи и фрази, ползването на аудио уредби по начин, който пречи на околните. Не се позволява извършването на дейности от битов и стопански характер в жилищните сгради и в близост до тях, с които се нарушава спокойствието на живущите, между 14 и 16 часа и между 22 часа и 8 часа в делничните дни и между 14 и 16 часа и 21 и 9 часа в празничните и почивните дни, с изключение на дейностите по организирано събиране и извозване на битовите отпадъци.

Употребата на пиротехнически изделия с увеселителна цел и други запалителни материали, паленето на огън и хвърляне на неугасени предмети на обществени места, улици, паркове и други, също е забранена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама