Депутатите гласуват за смяната на Иванов със Захариева

07:31, 18 дек 15 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последния си работен ден преди коледната ваканция, депутатите ще гласуват за смяната на досегашния правосъден министър Христо Иванов с новата кандидатура на началника на кабинета на президента Екатерина Захариева.

В сряда тя бе представена от премиерът Бойко Борисов на парламентарните групи, а вчера Захариева проведе срещи с част от парламентарните групи от управляващата коалиция – ГЕРБ, Реформаторския блок  (РБ), АБВ и „Патриотичния фронт” (ПФ). След срещите Захариева заяви, че са преминали в конструктивен и честен разговор, а повечето от депутатите са изразили подкрепата си към нея. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов също потвърди, че депутатите им ще гласуват „за” направената номинация.

Интересна бе позицията на ПФ, които създадоха впечатление, че тя не е единна. От НФСБ заявиха, че ще се въздържат при гласуването, тъй като не са останали доволни от получените отговори, а от ВМРО пък посочиха, че са доволни от срещата със Захариева.  

От АБВ също ще подкрепят кандидатурата на дясната ръка на Плевнелиев. Заместник-председателят на партията Румен Петков заяви, че тя предлага изчистен механизъм за атестация на магистратите и има ясно виждане за ефективността на работата на Инспектората.

От РБ коментираха, че парламентарната им група не е взела решение по този въпрос, но по-голямата част от народните представители подкрепят кандидатурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама