Близо 100 нуждаещи се ползват лични асистенти в Търговище

07:43, 18 дек 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
93 договора за лични асистенти са сключени в община Търговище през месеците от май до декември, информираха от пресцентъра на местната администрация. От тях 15 са за деца с увреждания.

Общината е партньор на  Агенцията за социално подпомагане за предоставяне на социалната услуга, която е в помощ на деца с увреждания, възрастни хора с увреждания и самотно живеещи лица, които имат необходимостта от грижи в домашна среда.

Като лични асистенти са били наети 83 лица. Те са били обучени във въвеждащо и в поддържащо обучение, за да предоставят почасови социални услуги в домовете на потребителите и извършват конкретни дейности, свързани с индивидуалното им обгрижване.

За предоставяне на услугата „Личен асистент” на потребителите на територията на община Търговище са предвидени 8400 часа.

„Община Търговище е ангажирана с проблемите на гражданите и полага усилия за удовлетворяване на индивидуалните им потребности, като в тази посока ще продължи да предоставя социални услуги, насочени за успешна интеграция и социализация на гражданите", увериха от администрацията.                          

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама