Цех за фолио сее зловония в Аксаково

07:43, 18 дек 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цех за производство на фолио предизвиква неприятни миризми в Аксаково. Това са установили служители на Регионалната инспекцията по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна, които са извършили проверка по зачестили сигнали за замърсяване на въздуха и миризми на изгоряла пластмаса.

Инспекторите са констатирали видим пушек от комина на предприятието и характерна за производството миризма, която се усеща от населението в близост до завода, особено при безветрие и мъгла.

Експресните измервания на концентрациите на 24 замърсителя не са регистрирани стойности, превишаващи пределно допустимите концентрации. Според екоекспертите вероятната причина за миризмите е смяната на суровините за производството на пропиленовото фолио. След намесата на РИОСВ дружеството ще възстанови ползването на старата суровина. Дадено е предписание на аспирациите на производствените линии да се монтират пречиствателни съоражения и да се увеличи височината на изпускателното устройство.

От фирмата производител са поели ангажимент в едноседмичен срок да представят във варненската екоинспекция програма от мерки за ограничаване и намаляване на разпространението на миризми от дейността. Предвижда се намаляване на производството и основно прочистване на аспирационната система. Към момента по данни на Община Аксаково не са постъпвали сигнали за миризми в района на завода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама