Представят състоянието на Енергийния съюз през погледа на Европейския парламент

07:49, 18 дек 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският парламент (ЕП) обсъди проектодоклад по собствена инициатива относно постигането на Европейски енергиен съюз. Той ще бъде представен пред българската общност от евродепутатаВладимир Уручев (ЕНП), който е член на водещата Комисия по промишленост, изследвания и енергетика в ЕП.

В своя проектодоклад Европейският парламент призовава Комисията да даде приоритет на съществуващия вътрешен капацитет, включително европейските енергийни ресурси. Също така евродепутатите искат Комисията да анализира уместността и потенциалната структура на механизъм за колективно закупуване на енергия на доброволен принцип.

ЕП призовава още държавите членки да разработят дългосрочни стратегии в областта на енергетиката във връзка с дългосрочната цел за постигане на 80 - 95% намаляване на емисиите на парникови газове до 2050 г.

Националната гледна точка ще бъде разгледана от експертите Иван Иванов, който е председател на Комисията по енергийно и водно регулиране, и Константин Константинов, изпълнителен директор на „Българска енергийна независима борса“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама