Изоставено бебе в Пловдив бе потърсено от родителите си 12 часа по-късно

07:49, 18 дек 15 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Установени са родителите на бебе, открито снощи в детска количка в двора на кооперация в Пловдив. Това заяви директорът на "Социално подпомагане" Надя Танева пред Нова тв.

Момиченцето, което е на около 9 месеца, е потърсено рано тази сутрин към 4 часа - почти 12 часа по-късно. Неговите родители са се обадили в полицията.

Вчера следобед във Второ РУ е постъпил сигнал чрез телефон 112, че във вход на жилищна кооперация на бул. "Васил Априлов" в Пловдив е открито изоставено дете в количка. Детето е настанено в детско отделение на болнично заведение в града. След преглед от педиатър е установено, че е в добро здравословно състояние.

За случая бе уведомена дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив и бяха предприети активни действия по издирване на родителите на малката. 

 "Детето е много добре гледано и родителите добре са се грижили за него. То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", каза още Танева. Една от версиите, които допускат тя и колегите й, е, че детето или е забравено, или родителите са изпаднали в изключително тежка и сложна ситуация.

Ако родителите съдействат, ще бъде направено пълно проучване защо се е стигнало до тази ситуация, увери Танева. По думите й за момента информация по случая има само полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама