Атанас Мерджанов: Каквото и да направи Захариева няма да е достатъчно

08:19, 18 дек 15 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Каквото и да се опита да направи Захариева ще е недостатъчно за това кратко време. Този устрем, демонстриран по време на „историческия компромис“ едва ли ще се случи пак“. Това заяви в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на БСП „Лява България“ Атанас Мерджанов.

БСП ще гласува против избора на Екатерина Захариева за правосъден министър, категоричен беше депутатът, като обясни, че няма разделение в групата на БСП в това отношение. Мерджанов подчерта, че цялостната оценка на БСП към работата на правителството е негативна, като коментира и изказванията на премиера Бойко Борисов от Брюксел вчера.

„Втръсна ни – и на нас, и на гражданите. Слушихме Борисов от Брюксел вчера. За една година ГЕРБ взеха цялата власт. Само че, България си остава най-бедната страна в Европейския съюз“, заяви депутатът от левицата.

Първото нещо, с което ще се заемат социалистите след празниците е вот на недоверие към правителството, заяви Мерджанов. Той подчерта, че ще потърсят подкрепа за това от останалите парламентарно представени партии.

„За вот на недоверие има условия – 48 човека, а ние сме 38. Имаме основание за вот на недоверие към правителството в различни политики – здравеопазване, знаете, че искахме оставката и на военния министър Николай Ненчев заради ремонта на самолетите МиГ-29. В началото на годината ще започнем разговори с другите парламентарни групи“, каза Мерджанов.

На въпроса не са ли рискови едни предсрочни парламентарни избори, депутатът заяви, че от БСП няма да правят никакви резки движение в тази посока.

„Ярко се откроиха някои наши изяви по отношение на несъгласието ни с бюджет 2016. Ние ще продължим да бъдем опозиционната партия в този парламент. Видя се и днес пак ще си проличи кои са стълбовете на това правителство. Ние стигнахме достатъчно ниска степен на доверие, за да правим резки движения“, каза Атанас Мерджанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама