Румяна Бъчварова: Проверката на Анна Витанова не изисква отстраняване, независимо, че хората са възмутени (обновена)

08:35, 18 дек 15 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това, което е установено при проверката на полицай Анна Витанова не изисква нейното отстраняване от служба. Независимо от факта, че хората са възмутени и не я харесват, тя си е вършела работата“. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в студиото на bTV.

Коментарът на силовия министър е по повод дисциплинарната проверка на Витанова, заради расистките коментари, пуснати от нея във Фейсбук по време на протестите в „Орландовци“.

Витанова отдавна си спечели негативното отношение на гражданите. Тя участваше в сблъсъците по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски в „нощта на белия бус“.

Бъчварова коментира и гласуването на кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър. Тя заяви, че в България има неразбиране по отношение на изискванията към този пост.

"Защо в България се очаква министърът да бъде експерт? Той е съсредоточен в определен тип задачи, докато политическата фигура трябва да изпълнява политиките. Много е добре с реформите да се заеме човек, който не принадлежи на едната или другата страна в съдебната система. Екатерина Захариева не е нито от едната, нито от другата страна и това е едно от главните й достойнства“, каза вътрешният министър. Тя подчерта, че Захариева е номинация на премиера Бойко Борисов и именно тя е най-логичният избор за заместник на Христо Иванов.

Според Бъчварова има и „смешни неща“ в ситуацията с изтеклите записи на телефонни разговори между бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и уволнената съдийка Румяна Ченалова. Припомняме, че вчера „Биволъ“ пусна нов запис с по-деликатен контекст от предишните. От него става ясно, че Янева се опасява да отиде да говори с премиера Бойко Борисов, защото срещата може да протече в неточно официален порядък. 

„Нека се произнесат експертите, аз съм политическо лице. Не мога да коментирам нещо, което някой си е мислил, че може да се случи. Аз мога да ви кажа, че така не се случват нещата при мене и при хората, с които работя“, категорична беше Бъчварова.

Според силовия министър няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори. Тя подчерта, че такива твърдения са спекулация и мандатът на правителството на Борисов няма да приключи по-рано.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама