Награждават най-активните пловдивски училища по време на Move Week

08:41, 18 дек 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наградите на най-активните пловдивски училища по време на Move Week 2015 ще бъдат връчени днес в 11 часа в Община Пловдив, съобщиха организаторите.

За четвърта поредна година "BG Бъди активен" координира Европейската седмица на физическата активност и спорта - Move Week 2015. По време на инициативата с подкрепата на МОН и РИО бяха организирани множество събития в България, като общо 340 учебни заведения бяха регистрирани като Агенти на движението.

В инициативите взеха участие около 65 000 ученици, като 45 000 от тях станаха част от първия Европейски ден на спорта в училище на 25 септември.

Както през 2014-а, така и тази година, BG Бъди активен и Община Пловдив решиха да отличат най-активните училища в града.

Съобразно критериите, предварително обявени от "BG Бъди активен", призовото място печели ОУ "Кочо Честеменски".

Специални награди получават ОУ "Елин Пелин", ОУ "Екзарх Антим І", ОУ "Гео Милев", ОУ "Васил Левски".

Община Пловдив предоставя специални ваучери на обща стойност 1500 лв., с които училищата ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони. Ваучерите ще бъдат връчени от зам.-кмета Стефан Стоянов, а Ласка Ненова, мениджър на кампанията NowWeMOVE за Европа, ще връчи сертификати на всички учебни заведения от града взели участие в MOVE Week 2015.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама