Нели Куцкова за отхвърлената кандидатура: Видимо беше, че някои от хората упражняват чужда воля

08:47, 18 дек 15 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Видимо беше, че някои от хората упражняваха чужда воля. Ако се появи по-млад, енергичен кандидат с радост бих се отдръпнала. За жалост, не се появи такъв“. Това заяви в сутрешния блок на БНТ съдия Нели Куцкова.

Припомняме, че вчера Висшият съдебен съвет (ВСС) за втори път отхвърли кандидатурата на Куцкова за председател на Софийския апелативен съд (САС). Подобно на предишната процедура, срещу Куцкова нямаше нито едно изказване против по същество. Въпреки това гласовете в нейна подкрепа бяха едва 8 срещу 11 против и 4-ма въздържали се. Куцкова добави, че е удовлетворена от факта, че шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров е гласувал „против“.

Съдийката коментира и ситуацията около председателя на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов. Припомняме, че Висшият съдебен съвет (ВСС) поиска доклад от Топалов за свършеното от него за шестте месеца откакто е на поста.

„Години наред, когато Владимира Янева оглавяваше съда колегите не позволяваха проверки. Сега колегата Калоян Топалов, за шест месеца на поста, му искат отчет как се справя с лошите практики“, подчерта съдия Куцкова.

На въпроса усеща ли „премиерско влияние“ в отхвърлянето на кандидатурата си Нели Куцкова отговори: „Аз и първия път не бях избрана и без премиерко влияние. Очевидно беше обаче, че определени хора упражняваха чужда воля“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама