"Златен Хипократ" получават 7 пълни отличници от МУ - Пловдив

09:12, 18 дек 15 25 1983 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем са пълните отличници (с успех 6.00 от следването и от държавните изпити) сред 144-те дипломанти от Медицинския факултет на Медицинския университет (МУ) в Пловдив, съобщиха от висшето училище. Днес те ще бъдат удостоени с наградата "Златен Хипократ", която им дава право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност.

Сред младите лекари, които ще получат магистърските си дипломи по медицина, има и 41 студенти с успех над 5.50.

Тържествената церемония по дипломирането започва в 11 часа в зала "Аула Магна" на Факултета по дентална медицина (бул. "Христо Ботев" 3).

Само ден след като бе избран за втори четиригодишен мандат от Общото събрание на най-големия факултет на МУ - Пловдив, деканът на Факултета по медицина проф. д-р Николай Бояджиев ще представи пред родители и медицинската общност най-важното постижение на ръководения от него факултет - дипломантите, подготвени за професионална реализация в най-хуманната професия.

"Стана традиция всеки следващ випуск на Медицинския факултет да е по-добър от предходния. Настоящият випуск 2015 в юбилейната за нашия факултет година е също своеобразен рекордьор със седем пълни отличници (миналата година бяха шестима) и много висок среден успех от държавните изпити - 5.15", сподели проф. Бояджиев.

Зад тези цифри безспорно стоят усилията на студентите, но те са безспорен успех и за преподавателите, мотивирали мотивирали младите да вложат много труд в едно от най-трудните обучения и действително тежко следване - това по медицина.

От дипломираните 144 завършващи, 113 са български и 31 са чуждестранни студенти (от Гърция, Германия, Турция, Македония и Сърбия).

Д-р Петър Мирянов - един от пълните отличници, ще изнесе слово от името на българските студенти. С най-висок успех от чуждестранните студенти е Димитриос Саад от Гърция, който ще произнесе слово от името на чуждестранните студенти. За "промотор", който провъзгласява завършилите за пълноправни лекари, е избрана проф. д-р Марианна Янева, ръководител на катедра "Клинична онкология" на МУ - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама