Преизбраха Любомир Георгиев за шеф на Районната прокуратура в Разград

09:39, 18 дек 15 25 824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет избра с 22 гласа „за“, нито един глас „против“ и един глас „въздържал се“ прокурор Любомир Георгиев за втори мандат административен ръководител на Районната прокуратура в Разград, съобщават от ВСС.

Подкрепа за кандидатурата му са заявили членовете на Съвета Елка Атанасова, Незабравка Стоева и Ясен Тодоров. Те се позовали на добрите резултати в първия му управленски мандат, на притежаваните от кандидата професионални и нравствени качества, с които е успял да създаде много добър микроклимат в Районната прокуратура.

Прокурор Манолов има над 14 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Кариерното му развитие като прокурор до момента е изцяло в Районната прокуратура в Разград. Започнал е през 2001 г. като младши прокурор, след което заема длъжността прокурор, а в периода 01.06.2010 г. - 01.06.2015 г. е бил и административен ръководител.

Като приоритети в работата си кандидатът поставя запазването на високите резултати, постигнати през първия му мандат, като значително намаляване на броя на върнатите от съда дела и на оправдателните присъди, постановени по обвинителни актове на прокуратурата. В периода 2012 – 2013 г. институцията е подобрила дейността си по отношение на срочността на произнасяне на прокурорите по досъдебни производства. Районна прокуратура –Разград, отчита най-добрите резултати в апелативния район в работата по бързи и незабавни производства като е съдействала за разпространение на този опит.

Той определя като свой приоритет подобряване на срочността на предварителните проверки и ще насочи усилията си за скъсяване на сроковете на разследване и подобряване работата на разследващите полицаи, посочват от пресцентъра на ВСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама