79 обекта са проверили старозагорските екоинспектори

09:43, 18 дек 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сто и четири контролни проверки на 79 обекта са извършили експертите на Регионалната инспекциа по околната среда и водите (РИОСВ) Стара Загора през ноември, съобщиха оттам. Шестдесет и девет от тях са планирани, а 35 – извънредни, по сигнали и за изпълнение на издадени предписания по законите за биологичното разнообразие и управлението на отпадъците. За установени несъответствия в прилагането на екологичното законодателство са издадени 33 предписания и са съставени 9 акта.

За извършване на дейности с отпадъци от черни и цветни метали без необходимото разрешение, в нарушение на Закона за управление на отпадъците, две физически лица ще бъдат глобени. Акт за административно нарушение е съставен на дружество за производство на пожарогасителни прахове  в Стара Загора,  което не е представило оценка за безопасност на съхранение на опасни вещества и на ямболска фирма за заустване на отпадъчни води без разрешително по Закона за водите.

 Административно - наказателна процедура е стартирана срещу „Лукойл България” ЕООД, за замърсяване на земеделски земи от разлив на нефтопродукти в землищата на селата Кортен и Ценино, община Нова Загора. Четири акта за административни нарушения са наложени през ноември и на „Брикел“ ЕАД.  През ноември е наложена една нова ежемесечна санкция за замърсяване на компонентите на околната среда над допустимите норми на  свинекомплекс в  с. Калчево, за превишение на отпадъчни води по показател „общ азот” в размер на 227лв.   Преведените суми от наложени санкции, включително и през предходни периоди, са на обща стойност 2 397 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама