Караянчева за Кънев: Държи се като детенце, на което са му отнели камиончето

11:25, 18 дек 15 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев и заместник-председателят на ГЕРБ Цвета Караянчева влязоха в спор на парламентарната трибуна. Това стана по време на обсъжданията преди избирането на Екатерина Захариева за правосъден министър, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Кънев заяви, че ГЕРБ нямат кандидат за министър на правосъдието и човек, на когото да възложат провеждането на реформата. По думите му партията мандатоносител няма стабилно решение на тежка институционална криза, в която се намира страната и посочи, че назначаването на служебен вицепремиер е доказателство за това.

„Държавата ще рухне под тежестта на огромна партийна администрация. Това е обвинение към всички управляващи партии“, добави Кънев.

От своя страна Караянчева го запита как така е в опозиция, а в същото време и в управлението.

"Защо говорите за избори? Нали сте опозиция на ДПС, нали искате да пришиете ДПС към ГЕРБ. Нали всички ваши изяви по медиите са, че ГЕРБ и ДПС са заедно", обърна се към Кънев от трибуната Караянчева.

Тя подчерта, че именно Кънев е постигнал историческия компромис, когато е отишъл на колене при Местан.

„Докога ще слушаме тези глупости от тази трибуна? Когато се правят реформи трябва да се говори ясно,точно и да се бориш. Не може, когато са ти приети девет от десет предложения, а те не са само и ваши, да се обърнеш като малко детенце, да тропаш с крака, сякаш са ти отнели камиончето", заяви Караянчева.

Тя бе категорична, че ако се иска реформа, трябва единство, а не ритане по кокалчетата. Лидерът на ДПС Лютви Местан също взе участие по темата, като запита какво неестествено виждат в диалога, който са имали с Радан Кънев.

„Този диалог направи възможна втората редакция за промяна на Конституцията. ДПС смята, че има обективна необходимост от предсрочни парламентарни избори, защото това правителство не е в състояние да генерира реформи. Това е управление на говоренето за реформи. Управлението ви е обречено на неуспех. Изборите вече са необходимост“, подчерта лидерът на ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама