Съдът призна за невинна секретарката на Национална комисия за борба с трафика на хора

11:43, 18 дек 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Късно снощи Софийски градски съд призна за невинна секретарката на Национална комисия за борба с трафика на хора Антоанета Василева. Тя беше обвинена в извършването на две престъпления по служба.

Василева беше привлечена като обвиняема в края на март тази година. Повдигнатите обвинения срещу нея бяха, че в периода януари 2012 г. – декември 2013 г. в качеството си на секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора е превишила правата си и от това са настъпили немаловажни вредни последици.

Василева е сключила пряко договори със Сдружение "Равновесие" и с Фондация "ЕС О ЕС-семейства в риск". Договорите са за възлагане изпълнение на услуги в приюти за временно настаняване на жертви на трафик на хора в Бургас и Варна.

Престъплението е извършено с цел да се набавят облаги за Сдружение "Равновесие" – Бургас и Фондация "ЕС О ЕС-семейства в риск" – Варна в размер на над 200 хил. лв.

Второто обвинение е за това, че в периода май 2013 г. – декември 2013 г. в София е превишила правата си и в нарушение на установения за това ред, сключила два анекса към Рамково споразумение, с цел да набави за себе си облага в размер на 3607 лв.

Прокуратурата поиска наказание от 3 години условно, но това не беше уважено от съда.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама