Горанов не видя достатъчно мотиви, за да подаде оставка

12:12, 18 дек 15 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според финансовия министър Владислав Горанов мотивите на Радан Кънев, който поиска оставката му, са недостатъчни. Това коментира самият Горанов пред журналисти в парламента, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Вероятно с други мотиви той ще търси опозиционната си роля. Специално за тези, които изтъкна за моята оставка - не са достатъчни, за да мисля за подобно действие“, подчерта Горанов.

Ще се приложи ли данък "Уикенд"

Той коментира още, че системата на ДДС не е променена.

„И на ниво директива и на ниво закон при ползването за лични нужди на активи на регистрирано по ДДС лице се счита за облагаема доставка. В този смисъл промените, които се направиха в закона за ДДС дават ясен ред по какъв начин данъчните служители да регулират тези процеси без да създават допълнителни ангажименти за бизнеса“, уточни Горанов.

По думите му дори в първия закон за ДДС от 1993 година ползването за лични нужди на активи се е третирало като облагаема доставка и за него се дължи данък. В този смисъл нищо ново не се случва като ангажимент за бизнеса.

„Напротив, вкарват се правила да няма своеволно и противоречиво третиране на операции от страна на данъчната администрация“, добави Горанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама