Само за ден полицаите в Русенско заловиха двама шофьори с алкохол над 2.50 промила

12:10, 18 дек 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два случая на солидно почерпени шофьори само в рамките на един ден са регистрирали пътните полицаи, съобщава ОД на МВР - Русе.

На 16 декември около 19:00 часа екип на сектор Пътна полиция е изпратен на ул. Неофит Бозвели, преди кръстовището с ул. Борисова, във връзка с получен сигнал от гражданин за пиян водач на МПС. На място се установява, че С.К. на 63 г. от гр. София, се е движил неадекватно по пътното платно, докато е управлявал лек автомобил "Нисан Съни". При направена проверка за алкохол на водача са измерени 2.52 промила. Съставен му е акт, издаден му е талон за изследване на кръв и по случая е заведено бързо производство с оглед престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

На същия ден в 20:01 часа, в с. Борисово, на кръстовище между ул. Мизия и ул. Георги Бенковски, дежурен наряд при РУ-Сливо поле спира за проверка автомобил с марка “Рено”, управляван от С.Ф. на 51 г. В хода на действията на полицията е извършена проба за алкохол на водача, при което е установено, че е седнал зад волана пил – уредът е отчел 2,64 промила. На водача е съставен акт по чл. 5, ал. 3, т. 1 от ЗДВП и е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама