Отвориха черната кутия на сваления руски бомбардировач Су-24

12:16, 18 дек 15 / Свят 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В присъствието на журналисти в Моска бе отворена черната кутия на сваления от турските ВВС руски бомбардировач Су-24.

Цялостният анализ на устройството и обработката на данните ще започне в събота, а резултатите ще бъдат представени на 21 декември, предава агенция ТАСС, цитирайки представител на руските ВВС.

"Първият етап от работата се състои в оценката на техническото състояние на устройството. След това експертите, открили записващото устройство, ще анализират записанието данни за паметрите на полета. Всички етапи на работа ще бъдат документирани", каза заместник-началникът на службата за сигурностт на руските ВСС Сергей Байнетов.

Според руското министерство на отбраната е възможно записващото устройство да е повредено, поради което част от данните може да са загубени.

В началото на декември руският президент Владимир Путин нареди черната кутия на сваления боен самолет да бъде отворена в присъствието на международни експерти, които да бъдат поканени в Москва. Руският президент заяви, че каквито и да са данните, регистрирани от черната кутия на Су-24, това няма да промени отношението на Москва към Анкара.

Руският боен самолет бе свален от турската армия на границата със Сирия на 24 ноември т.г. Командирът на екипажа Олег Пешков загина от вражески наземен огън преди приземяването, щурманът Константин Мурахтин бе спасен от група руски пехотинци с помощта на сирийските специални части. В хода на спасителната операция загина руски морски пехотинец, а трима сирийски военнослужещи бяха ранени.

След инцидента отношенията между Русия и Турция се изостриха, а Русия наложи редица икономически санкции спрямо Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама