Русенската библиотека събра малчугани на детския празник "В очакване на Коледа"

12:33, 18 дек 15 / Култура 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зала „Изкуство” на Русенската библиотека беше домакин на веселелият детски празник „В очакване на Коледа“, съобщават организаторите. Тази година за първи път Регионална библиотека „Любен Каравелов“ работи в партньорство с учениците от 11г клас, специалност „Аниматор”, на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“. 

В празничните рождественски дни на отиващата си 2015 г. организаторите на събитието намериха нов подход към традицията да се отбелязва Коледа заедно с читатели и малки приятели, които знаят, че в културния институт винаги е интересно и забавно. Учениците от професионалното училище по туризъм поднесоха на малките русенци нещо свежо и ново, модерно и в същото време интересно, както за децата, така и за и техните родители.

„В очакване на Коледа” предложи на малчуганите викторина с интересни въпроси, в залата имаше принцове, феи, крале, много забавни игри, песни и танци. Учениците-аниматори споделиха, че инициативата, е предизвикателство, което им поднася много емоция и те с удоволствие са се забавлявали заедно с децата.   

Библиотекарите от Детския отдел и учениците успяха да променят традицията в нова светлина, да накарат малките русенци и техните родители да усетят Библиотеката като място за създаване на нови контакти, на нови приятелства и да съпреживеят заедно духа на коледния празник. Всички присъстващи на тържеството получиха ръчно изработена коледна звезда, подаръци от викторината и много топлота, която е нужна винаги и не само на Коледа. Децата бяха най-щастливи, участниците доволни от ефекта на своите оригинални идеи и проверка на наученото в практиката, а техните учители изразиха задоволство от инициативата, която се превърна наистина в един светъл и топъл празник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама