Засадиха японски вишни в подножието на Младежкия хълм в Пловдив

12:32, 18 дек 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
48 дървета бяха засадени днес в подножието на Младежкия хълм, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg. Между 1500 и 2000 нови дървета годишно се засаждат в Пловдив, припомни кметът Иван Тотев, който също се включи в залесителната акция.

Японски вишни, декоративни череши, група иглолистни и храсти, лирово дърво, пиния, клек и др. ще превърнат пространството в цветна градина. Различните растителни видове са оформени по преценка на ландшафтния архитект на "Градини и паркове" по групи с различни декоративни качества.

Средствата за засаждането на дърветата са от младежки дейности и по линия на програмата "Еразмус", съобщи зам.-кметът Георги Титюков

Голяма част от дърветата в Пловдив са садени преди много десетилетия и се налага непрекъснато да се наблюдават и, където е небоходимо, да се отстраняват болните и опасните, каза още Тотев. По думите му специалистите обследват внимателно растителността и всички опасни дървета ще бъдат маркирани с бяла боя. "Ще има поне 15-дневен срок на изчакване, за да може гражданите да видят точно какво ще се премахва", категоричен бе кметът.

За разрастването на озеленяването спомагат много и новите поливни системи, както и собственият разсадник, заяви шефът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев. Той разясни, че е много важно, след като се посади дърво, то да се полива през първите 3 години, за да оцелее, а след това вече се развива само.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама