Медени курабии и колачета пекат малчугани от детска градина „Първи юни” в Добрич

12:36, 18 дек 15 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В празничната седмица в детска градина №17 "Първи юни" в Добрич кипи коледно настроение. Деца изработиха красиви гирлянди от коледни  ботушчета, топки за елха и снежни човеци. Измайсториха елхи от шишарки и пластилин, а част от оригиналната украса в групата е дело на сръчните и креативни родители на децата.

Децата от група „Звездица“ подготвиха вечер на тема: „Народното творчество – извор на мъдрост и красота“. Малките артисти драматизираха  приказки, извлякоха поуки и ги изразиха с народни пословици и поговорки. Зададоха гатанки на своите родители, които бяха гости на тържеството. 

И тази година в детската градина ухае на мед и канела, а всяко дете се надява да получи най–желания подарък от дядо Коледа. По традиция, малчуганите посрещат дядо Коледа с медени курабийки, които сами пекат с много любов в център „Готварство”. За да спазят отколешната българска традиция, те изработиха, заедно със своите баби, традиционни сурвакници и научиха танца „Сурвакари.

Аромат на хляб, топлина и весели детски гласове се разнасяха в група „Бонбон”, докато децата месиха и изпекоха един от най-старите и вкусни символи на коледуването – колачета. Децата от група „Смехоран” посетиха Художествената галерия в гр. Добрич. В духа на Коледа малките творци изработиха, коледни ангелчета, камбанки и венци от рециклирани материали. Коледарчетата огласиха детската градина с песни и наричания за здраве, берекет и късмет. Те  зарадваха своите родители с представянето на обичая „Коледуване”. Не пропуснаха да поздравят и хората, които съхраняват и до днес българските традиции в етнографски комплекс „ Стария Добрич”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама