Тинко Банабаков и Антъни Иванов са спортисти на годината във Велико Търново

13:27, 18 дек 15 / Спорт 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Боксьорът Тинко Банабаков е спортист на годината на Велико Търново. Младият състезател от боксов клуб „Ивайло” и национален шампион спечели за трета поредна година отличието в категорията жени и мъже.

Призовата статуетка му бе връчена лично от кмета на старопрестолния град Даниел Панов по време на тържествена церемония, провела се в Голямата зала на Общината.

Шахматистът Светла Йорданова и лекоатлетът Михаил Селенски заеха втората и третата позиция. Останалите места в Топ 7 бяха отредени за Мартин Димитров /конен спорт/, Николай Станев /стрелба с лък/, Виктория Иванчева /спортна стрелба/ и Даяна Георгиева от женски футболен клуб „Болярки”.

В категорията деца и юноши спортист на годината стана плувецът от клуб „Етър 2000”, национален шампион, рекордьор и европейски медалист Антъни Иванов. И второто място бе за представител на същия спорт - Бояна Томова.

На трета позиция бе класиран гимнастикът Мартин Василев. Тамара Косева /лека атлетика/, Николета Павлова /конен спорт/, Мартин Илиев /тенис на корт/, Мария Спиридонова /хандбал/ и Пламен Гезенчов /лека атлетика/ заеха останалите места в престижната анкета „Спортист на годината”.

Призова статуетка бе връчена и в категория „Треньор на годината”. Отличието получи Роза Георгиева от плувен клуб „Етър 2000”.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов сподели, че е щастлив от тържествеността на церемонията, белязала финала на анкетата „Спортист на годината”. „Надявам се, че в цяла България и отвъд границите й ще разберат за отличните резултати и представяне през годината на нашите спортисти”, подчерта Панов. Той благодари на талантите на старопрестолния град и техните треньори за високите постижения, с които Велико Търново се прославя в Европа и по света.

„Надминете всичко, което постигнахте досега. Благодаря и на наставниците, защото техните усилия по подготовката на спортистите не са за подценяване. Община Велико Търново ще продължи да помага на спорта и да го подкрепя по всички възможни начини”, каза още Даниел Панов. Кметът на Велико Търново припомни за значимите инвестиции в материалната база през последните четири години и за възстановяването на Спортното училище, в което вече има над 200 деца.

„Вече имаме възможност да кандидатстваме с европейски проекти за спортна инфраструктура, а подобряването на спортните бази ще продължи”, завърши Даниел Панов.

Церемонията по награждаването на отличените спортисти за 2015 г. се превърна в истински празник. Голямата зала на Общината едва побра желаещите да станат част от тържеството. Сред гостите бяха областният управител проф. Пенчо Пенчев, общинските съветници от ресорната комисия по образование, спорт и младежки дейности, изявени великотърновски спортисти и спортни деятели, както и бившият футболен рефер и предприемач Ичко Лозев.

Всички бяха изненадани от отличните изпълнения на малките мажоретки от детска градина „Алек мак” и коледарите от детска градина „Соня”. Анкетата „Спортист на годината” е създадена през далечната вече 2000 г. по идея на ресорните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров. Инициативата получава подкрепата на Общината.

Протоколното връчване на наградите отдавна е в историята, а днес номинациите и награждаването протичат по утвърдени от Общинския съвет правила. Определянето на най-добрите спортисти на Велико Търново вече е традиционна и престижна проява, която е сред най-значимите за обществеността в старопрестолния град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама