Плевенската жандармерия в бойна готовност за Коледа и Нова година

13:33, 18 дек 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията в Плевен със специални мерки за опазване реда по празниците

Поредица от крути мерки предприема ръководството на ОДМВР-Плевен за опазване обществения ред и сигурността на гражданите по време на предстоящите празници, заплашиха от местното полицейско подразделение.

На първо място ще бъде упражнен сериозен контрол чрез проверки в увеселителните заведения, съвместно със службата по Пожарна безопасност, РИОКОЗ и други компетентни институции по противодействие на престъпленията. От Областната дирекция уточняват, че Зоналното жандармерийско управление в града ще бъде в бойна готовност и при необходимост ще бъде търсена помощ и от тях.

Вече са уточнени местата, на които ще се провеждат празнични мероприятия на открито, като за тези случаи са предвидени допълнителни полицейски сили за осигуряване спокойствието на празнуващите. Собствениците и ползватели на питейни заведения също вече получиха инструкции за задълженията си, свързани с охраната и сигналната дейност на стопанисваните от тях обекти. Особено внимание бе обърнато на групови празненства с участието на деца, за които бяха дадени специални указания за спазване на законовите разпоредби и Закон за закрила на детето.

Не на последно място, органите на реда ще възпрепятстват безразборното пренасяне, съхранение и противозаконна употреба на взривни вещества, пиратки, бомбички, огнестрелно оръжие и боеприпаси. Предприети са и мерки за недопускане продажба на пиротехнически изделия без издадени разрешения за търговия.

Ръководството на ОДМВР – Плевен апелира към жителите и гостите на областта по време на празничните и почивни дни да завишават бдителността си с цел опазване на здравето, живота и имуществото им, като не оставят жилищата си за дълго време без надзор. Да не допускат близки и познати да произвеждат и употребяват самоделни взривни устройства и пиротехнически средства с неясен произход, особено внимание да се обърне на децата. Да не позволяват на близките си или на лицата от компанията, с която празнуват да управляват автомобилите си след употреба на алкохол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама