БДЖ пуска обща карта за влак и градски транспорт

13:38, 18 дек 15 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единна карта за крайградски влакове и градски транспорт ще въведе от догодина БДЖ, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози ООД" Димитър Костадинов, цитиран от агенция „Фокус“. Той уточни, че идеята все още е в начален етап и предстоят разговори с отделните общини, но целта е идеята да се реализира още през 2016 г.

Също от догодина се очаква влаковете да бъдат снабдени с интернет.

Костадинов призна, че имат сигнали за „известни неудобства“ с новото разписание на влаковете от 1 януари, което предизвика остра обществена реакция в цялата страна. Той обаче подчерта че за изготвянето му са искали мнението и на 100 общини. 47 от тях обаче не отговорили.

Основните сигнали, дошли при нас са в няколко направления. Едното е София-Лакатник. В направлението на сутрешните влакове има промяна за два влака, които не спират на две от спирките - "Бов" и "Церово". Влакът, който пътува до Лакатник в момента спира до Своге. Той ще продължи до Лакатник, за да се удовлетвори искането на нашите клиенти. Той обясни, че БДЖ се е опитало да се съобрази с работещите и учениците, които пътуват по всички населени места.

Цената на билетите за бързия влак София-Русе ще бъде намалена, а експрес „Чайка“ е спрян заради ремонти по трасето и ще бъде пуснат отново след приключването им, съобщи още Костадинов.

За Коледа ще има 10 хил. допълнителни места във влаковете, пък каза Ивайло Георгиев, директор експлоатация на "БДЖ - Пътнически превози ООД". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама