Холандският посланик подкрепи протестиращите съдии

13:47, 18 дек 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Холандският посланик Том ван Оорсхот е изпратил писмо в подкрепа на протестиращите съдии. Документът е публикуван на страницата на Съюза на съдиите.

Съдиите няколко дни поред излизат в тогите си пред Съдебната палата в знак на несъгласие с провалената съдебна реформа. Призивът за акцията дойде от Съюза на съдиите, а заради законовата забрана за стачка на магистратите, те обявиха акцията за събрание и разговаряха с граждани.

София Topnovini.bgпубликува пълния текст на писмото:

Уважаеми членове на ССБ,

Почитаеми съдии,

Позволете ми да изразя най-сърдечната си подкрепа за вашите усилия за утвърждаване на фундаменталната ценност на върховенството на закона. Вие влязохте в отворен диалог с гражданите, за да обясните ключовото значение на независимостта на съда за благосъстоянието на цялото общество и на всеки отделен гражданин.

Независимият, безпристрастен и морално осъзнат съд е абсолютно необходим за всяка функционираща демокрация.

Независимият, безпристрастен и морално осъзнат съд е една от същностните характеристики на системите на управление в ЕС. Той е фундаментален стълб за всяка демократична държава, за благосъстоянието на гражданите й и за икономическото благоденствие и развитие.

Благодаря ви, че ни напомнихте това! Възхищавам се на вашата професионална и гражданска ангажираност, на вашата смелост и посветеност!

Искрено Ваш

Том ван Оорсхот, посланик на Кралство Нидерландия 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама