И в Шумен обявиха СтигаВечеТолкова

13:52, 18 дек 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трансперант с надпис „#СтигаВечеТолкова” се появи и в Шумен. Той е базиран върху речта на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, която се превърна в емблематична фраза за протест срещу промените в Конституцията.

Надписът е поставен върху жп моста над бул. „Симеон Велики” в посока кв. „Тракия”.

Негов автор е 26-годишният Асен Топалов, който е юрист по образование. Той работи като графичен дизайнер в печатница, но следи ситуацията около конституционните промени и идеята за съдебна реформа.

Пред Topnovini.bg той разказа, че речта на Панов го е провокирала да покаже солидарност към съдиите.

„Това е моят жест към системата и хората, за да има някаква промяна”, каза младият мъж и допълни, че се разграничава от каквато и да била политическа обвързаност.

Целта на Асен Топалов е магистратите от Шумен и региона да видят, че имат обществена подкрепа.

„Стига и дори само един от съдиите да види, че има подкрепа от обществото и да си каже – аз също ще изляза да протестирам, за да има истинска реформа и независима съдебна власт”, каза той.

Шуменецът обясни, че много негови приятели вече са споделили снимка на трансперанта в една от групите, свързани с протестите. Те споделят и идеята му.

„Има хора, които осъзнават нуждата от промяна и връщането на върховенството на правото в държавата ни”, заяви Асен Топалов.

Той допълни, че смята да се бори за промяната в името на бъдещото поколение.

„Аз и съпругата ми имаме 100% реализация в чужбина, но не заминаваме. Останахме, защото искаме промяна и някой трябва да се бори за нея”, катогоричен е младият мъж.

Самият трансперант той е изработил сам, в печатницата, а с помощта на негов приятел го окачил на моста. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама