Отличиха 24-ма за празника на Спортното училище (снимки)

13:54, 18 дек 15 / Спорт 25 623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най – добрите спортисти за 2015 година на Спортно училище „Димитър Рохов” /Сливен/ бяха отличени на тържество в спортна зала ”Васил Левски” по случай 31  години от създаване на профилираното учебно заведение.

Зам.-кметът Пепа Чиликова и зам.-областният управител Веска Вълчева и представители на местната власт наградиха призьорите в присъствието на ученици, учители и родители.

Директорът на Спортното училище Наташа Иванова поздрави гостите като обяви, че изпращат още една успешна година. “Година, в която отново се доказвахме. Година, в която въпреки трудностите, дадохме своите шампиони, своите състезатели за националните отбори”.

В новото си летоброене от 1996 – та година досега Спортно училище “Димитър Рохов” /Сливен/ излъчи и награди за 19-ти пореден път най-добри си спортисти.

Новото летоброене за специализираното учебно заведение започна от годината, в която то получава самостоятелна сграда, в която се помещава и в момента.

За трети път отличените спортисти не са десет, а по трима от всички спортове, които определят облика на училището.

Като първенци плакети и купи заслужиха Божидар Андреев – Европейски шампион по вдигане на тежести за юноши, Бетина Темелкова – сребърна медалистка от Европейско първенство по джудо за девойки, Иван Стефанов-втори на Световно първенство и трети на Европейско по борба, Боряна Борисова – Европейска шампионка по самбо, Живко Стоянов – лека атлетика, бронзов медалист от Балканско първенство, отборът по футбол на ОФК Сливен-8-мо място от Републиканското първенство при 15-годишните юноши.

Отличените учители по спорт са Тодор Кънев – борба, Пламен Братойчев – вдигане на тежести, Стоян Димитров – джудо и самбо, Илиян Данев– лека атлетика и Лъчезар Дойчев – футбол.

Специална награда получи Екатерина Дойчева, която е двукратна Европейска шампионка по сумо.

Настроение в програмата преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници внесоха изпълненията на млади таланти от спортни, музикални и танцови школи в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама