Новото коалиционно споразумение остава за януари

14:06, 18 дек 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви пред журналисти в Народното събрание, че новото коалиционно споразумение ще бъде подписано след Нова година, тъй като парламентът няма да работи до 13-и януари, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Чакам с колегите да се срещнем в началото на следващата седмица. Ние нямаме нужда или основание да искаме преподписване на това споразумение. Нека всяка една от партиите да го подпише поотделно, за да ги оставим да си решат сами бъдещите проблеми. Защото така в един неясен общ политически субект и ние имаме доста въпросителни“, обясни Бъчварова.

За работата на телефон 112

„По принцип системата 112 трябва да работи по-добре. Това е моето мнение и мислим как да го подобрим“, коментира тя.

План за борба с тероризма

За плана за борба с тероризма Бъчварова посочи, че той в момента се съгласува, а процедурата е секретна.

„Всяка една институция от областните управители, местната власт и кметовете, медийно отразяване, всичко това е разписано конкретно. Това е смисълът на този план, не да се питаме кой какво прави или да се досещаме, че така трябва да се случи. Планът е оперативен и няма как да бъде публичен“, поясни Бъчварова.

Тя обясни по време на парламентарния контрол, че три пъти са се увеличили проверките за взривни устройства в последните месеци на годината и действията на МВР са били в рамките на утвърдените процедурни правила.

„В хода на разследването спрямо служителката от пресцентъра на летището в София, която разпространи слуха, че има бомба в буса, е образувано досъдебно производство за предаване на невярна информация. Това се наказва с лишаване от свобода до две години“, добави тя.

Над 3000 пенсионирани служители от МВР ще получат обезщетенията си

„От вчера започна изплащането на обезщетенията на пенсионираните служители от МВР. 3 096 души ще получат дължимите им по закон средства“, посочи Бъчварова.

Тя обясни, че ще бъдат изплатени и разходите по 107 съдебни решения след спечелени съдебни процеси от пенсионирани служители.

„Моето лично желание и амбиция е да се въведе ред в изплащането на тези обезщетения оттук нататък”, подчерта още Румяна Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама