Шампиони по джудо гостуват на кмета на пловдивския район "Западен"

14:22, 18 дек 15 / Спорт 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама истински шампиони гостуваха на кмета на пловдивския район "Западен" Димитър Колев, съобщиха от районната администрация.

Янислав Герчев и Ивайло Иванов са носители на редица титли по джудо и с тях са свързани основните ни надежди за медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина.

Двамата джудисти са на базов лагер в Пловдив и се подготвят в спортна зала "Милен Добрев" в район "Западен". Тъй като в момента няма турнири, те наблягат на физическата подготовка. Двамата запознаха Димитър Колев с основните си постижения, както и с предизвикателствата, които стоят пред тях.

Янислав Герчев се състезава в категория до 60 килограма, а Ивайло Иванов - в категория до 81 килограма, като в момента тренират под ръководството на бащата на Янислав - изявения джудист от близкото минало Атанас Герчев.

Янислав е европейски шампион по джудо до 23-годишна възраст, многократен шампион на България и шампион от най-елитните турнири в света. Той е изключително близо до спечелването на олимпийска квота, като признава, че игрите в Рио де Жанейро догодина са голямата му цел.

Ивайло Иванов пък е двукратен Европейски шампион, а наскоро завоюва и титлата на турнира от сериите Гран шлем в Абу Даби, като по пътя си победи двукратния световен и олимпийски шампион Джае-Бум Ким. Той вече спечели квота за Олимпиадата и ще представя България в Рио догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама