Трима каналджии отиват в затвора

14:40, 18 дек 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима каналджии отиват в затвора, тъй като на 3 август 2015 г. опитали да преведат незаконно от България в Румъния трима нелегални емигранти от Мосул, Ирак Двама от тях били мъже, имало и една жена.

От каналджиите пък двама били вече осъждани, а третият получил първата си присъда. Престъплението те извършили, като качили нарушителите на границата в мини бус „Мерцедес“, собственост на един от тримата български граждани. Единият от тях не живеел в България, а в Белгия.

След като били изправени на подсъдимата скамейка да отговарят за престъплението си, мъжете се признали за виновни и сключили споразумение с прокуратурата.

Наказанието, което договорили в него, било 6 месеца лишаване от свобода за живеещия в Белгия каналджия, които ще изтърпи ефективно, в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален строг режим.

Останалите двама получават по 5 месеца в затвор от открит тип, при общ режим. И тримата трябва да платят по 1 000 лева глоба. Мини бусът пък се отнема в полза на държавата. Приспада им се времето, през което са били задържани.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама