Гласуваха съкращенията в общинската администрация в Търговище

14:51, 18 дек 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
190 щатни бройки ще има в общинската администрация в Търговище от началото на следващата година. Предложението за съкращения на кмета д-р Дарин Димитров днес беше гласувано на сесията на общинския съвет.

В новото разписание освен свиване на бройката на чиновниците се предвижда намаляване и на дирекциите, и на отделите в администрацията. 

Към настоящия момент в щата на общинската администрация влизат 49 кметове, 3-ма кметски наместници, 3-ма заместник-кметове, секретар, главен архитект, финансов контрольор, двама експерти на вътрешния одит и 137.5 служители.

В общата администрация работят две дирекции и пет отдела, а в специализираната - четири дирекции и девет отдела. След промените ще има само пет дирекции и девет отдела.

Местния парламент подкрепи кмета и в искането му за намаляване на неговата заплата, както и на възнагражденията на селските кметове в общината. Така Димитров ще взема 2 200 лева, а кметовете на населени места да взимат от 560 до 625 лева на месец.

Мотивите на градоначалника бяха, че в бюджета на Община Търговище нито за тази, нито за следващата година, не са предвидени средства за увеличаване на работните заплати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама