Продължава подготовката на електропреносната мрежа в Русе за зимния период

14:56, 18 дек 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипите на ЕНЕРГО-ПРО в Русе продължават да извършват планови дейности, за да осигурят надеждно и качествено захранване през зимния сезон, съобщават от дружеството. 

В подстанция "Левента" електромонтьори подмениха стъклени изолатори на открита разпределителна уредба 110 кV. Стъклените изолатори служат за закрепване на тоководещите части и изолирането им от земните конструкции на въздушните линии на електропроводите. Изолаторите са произведени от темперирано (закалено) стъкло, имат висока устойчивост на счупване, висока допустимост на течливост и висока устойчивост на удар, дори и при ниски температури. С подмяната е било осигурено надеждно захранване на голям брой стопански и битови клиенти от Русе.

Също така специалистите на компанията извършиха подмяна на кабелна линия ниско напрежение, която захранва жилищни кооперации по бул. "Доростол" в централна част на Русе. Старите маслени кабели са били подменени с нови от съвременен тип, които осигуряват по-надеждно електрозахранване на  домакинствата в района.

И тази есен електроразпределителното дружество проведе регулярни инспекции на техническото състояние на съоръженията в жилищните райони на Русе и продължава да инвестира в развитие и обновяване, за да гарантира стабилност на електрозахранването на територията, съобщават от ЕНЕРГО-ПРО.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама