Наградиха 10-те най-добри спортисти на област Разград за 2015 година

15:24, 18 дек 15 / Спорт 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На официална церемония днес бяха наградени 10-те най-добри спортисти, най-перспективен млад състезател, най-добър треньор и най-добър отбор на област Разград за 2015 г.

Сред гостите на събитието бяха главният експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра Иван Дончев, изпълнителният директор на “Лудогорец” Ангел Петричев, треньори, спортисти и др.

Предложението за тези номинации се прави за четиринадесета поредна година и е едно от най-вълнуващите спортни събития в областта.

В приветствието си областният управител на Разград Манол Кившанов изказа благодарности към спортистите, техните треньори, собствениците и президенти на спортни клубове за достойното представяне на област Разград през 2015 г., за показаното спортно майсторство,  силен дух и постигнати високи резултати в областта на спорта.

 „Мога да Ви уверя, че в лицето на областния управител на област Разград Вие ще имате постоянен поддръжник”, подчерта в обръщението си Кившанов. Той пожела на всички здрава, успешна и наситена с победи 2016 г.

За най-добър спортист на годината на област Разград беше избран Мирослав Минчев - състезател по колоездене на Спортен клуб по колоездене “Спринт” Разград, национален състезател и Национален рекордьор в дисциплината 1000 метра. Наградата му бе връчена от областния управител Манол Кившанов. 

През 2015 година Мирослав Минчев завоюва първо място в дисциплината 1000 метра на държавно лично отборно първенство за мъже  в Пазарджик, а на европейското първенство дисциплина олимпийски спринт в град Гренхен, Швейцария се класира на десето място.

Втори в класацията е Ивайло Енчев от Шахматен клуб “Абритус”  Разград, с треньор м.с. Росен Русев, а на трето място е Генади Маринов – състезател от Спортен клуб по борба „Кубадън”, Лозница, с треньор Севджан Адем.

В класацията на областта до 10 място се наредиха още вратарят на шампиона "Лудогорец" Владислав Стоянов, Нурхай Зюлкюф – състезател по конен спорт, към Клуб по конен спорт, с. Севар, с треньор Левент Незиров, Константина Борисова – състезател по лека алетика на Спортен клуб по лека атлетика “Лудогорец”, с треньор Красен Цонев.

С призове са още Цветомир Киров – състезател по лека алетика на Спортен клуб по лека атлетика “Лудогорец”, с треньор Красен Цонев, Хюсеин  Кельовлуев – състезател по Футбол за юноши до 16 год. възраст, на ПФК „Лудогорец 1945”, Аляйдин Карамфилов  – състезател по борба на Спортен клуб по борба “Агросем” с. Острово, с треньор Недрет Али Ахмед и Тодор Димитров – състезател по Културизъм на Спортен клуб по културизъм “Гладиатор”, Разград, с треньор Георги Георгиев:

За отбор на годината на област Разград бе избран мъжкият отбор на ПФК „Лудогорец 1945”. Състезателят по борба на СБК „Агросем” – Острово Алайдин Карамфилов получи наградата за най-перспективен млад състезател, а приза за треньор на годината бе връчен на Севджан Адем, треньор на националния отбор по борба „Кадетки”.

С почетен знак на областния управител на област Разград, за цялостен принос към развитието на спорта в областта, бяха наградени Дауд Ибрям, треньор по борба в СКБ „Спартак”, гр. Цар Калоян, мс Слави Борисов, треньор по вдигане на тежести в клуб по вдигане на тежести „Исперих”, гр. Исперих и Мустафа Кесман, треньор по борба в СКБ „Скрита сила”, с. Мъдрево, община Кубрат.

Областният управител отличи със специални поощрителни награди двама спортисти. Единият е Ремзи Реджеб, на 47 г, родом от с. Йонково, община Исперих, световен шампион по борба за ветерани в Атина, категория до 58 кг, която е сред най-оспорваните в този вид състезания.

Другият състезател със специална награда е Християн Светланов Данаилов – състезател по тенис на маса на СКТМ “Лудогорец” гр. Разград. Той зае второ място на Спешъл Олимпик за юноши мл. възраст в дисциплината смесени двойки в Лос Анжелис и четвърто място на същото състезание в за юноши мл. възраст в дисциплината единично.

           

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама