Връчиха съвременни образователни комплекти на 20 училища в Шуменско благодарение на “Алкомет” АД

15:33, 18 дек 15 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 училища от Шумен и областта получиха безплатно съвременни образователни комплекти, разработени по Програма „Фотоникс Експлорър” (Photonics Explorer Рrogramme), проект по Седма рамкова програма на ЕС за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности. Средствата за тях са осигурени от „Алкомет” АД.

Учебните комплекти „Фотоникс Експлорър” /изследовател в областта на светлината/ бяха връчени тържествено в Актовата зала на ПМГ „Нанчо Попович” в присъствието на председателя на „Алкомет” АД Фикрет Индже, зам. областния управител Селиме Кърджалиева и изпълнителния директор на Североизточната българско-турска търговско-индустриална камара Венцислав Венков.

„Имам много положително отношение към тази гимназия. В „Алкомет” има доста хора, които са учили тук. Затова искам да благодаря на учителите и съм щастлив, когато мога да помогна на младите хора в тяхното обучение”, каза Фикрет Индже.

Съвременните образователни комплекти влизат в училищата благодарение на дарението от „Алкомет” АД на „Училищен център за научни изследвания и експерименти” /УЦНИЕ/ към ПМГ „Нанчо Попович”, гр. Шумен.

Проектът е координиран от Университета ''Врийе'' в Брюксел (Vrije Universiteit Brussel), Белгия, и Научния и математически институт ''Лайбниц'' (Leibnitz Institute for Science and Mathematics Education) в Кийл, Германия.

„Благодарим на Фикрет Индже, че подкрепи и стана спонсор на идеята на сдружението”, каза председателят на УЦНИЕ Силвена Симеонова. Тя допълни, че с това дерение собственикът на „Алкомет” е изразил своята съпричастност към проблемите на образованието и необходимостта от неговото осъвременяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама