Зам.-министър Любен Петров: Пловдив е с най-бързи темпове на индустриално развитие

15:49, 18 дек 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Пловдив е с най-бързи темпове на индустриално развитие", заяви зам.-министърът на икономиката Любен Петров в Пловдив.

Днес той се срещна с представители на бизнеса в Пловдивска област. В разговора бяха обсъдени приоритетните политики в подкрепа на бизнеса, провеждани от Министерството на икономиката.

"Пловдив за нас е от изключителен приоритет. Това, което се случва в "Тракия икономическа зона", е пример, който подкрепяме. И той трябва да стигне до всички градове и села в България, а и до чуждите инвеститори. Трябва да бъде максимално насърчено националното самочувствие, а също и инвеститорският интерес", каза още Петров.

Пловдив и региона е на второ място след София по най много проекти по ОП "Иновации и конкурентоспособност" и с най-големи суми по тях, и от министерството се надяват това да стимулира "Тракия икономическа зона" и бизнеса в района.

Сумите на инвестициите по ОП са над 250 млн лв. по първите мерки - за повишаване на производствения капацитет , а по програмата за иновации са 120 млн. лева. Това е общата рамка, като границите за проект са в зависимост от фирмата – малка, средна или голяма, за големите фирми средствата са до 1,5 млн. лв.

Освен зам.-министъра на икономиката в дискусията участваха и кметът на Пловдив Иван Тотев, съуправителят на "Тракия икономическа зона" Пламен Панчев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и представителят на Евро-китайската зона за икономическо развитие Чанг Чанцинг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама