Коледарчета поздравиха кмета на община Исперих и общинските съветници

15:58, 18 дек 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коледарчета от ОДЗ „Първи юни“ и двете основни училища в града – „Васил Априлов“ и „Христо Ботев“ поздравиха кмета на община Исперих и общинските съветници по повод на предстоящите празници, съобщиха от общината.

Младите коледари им пожелаха много здраве, успехи, късмет и благоденствие през Новата 2016 година. За всички участници имаше подаръци.

Благопожеланията си малчуганите отправиха преди началото на последното за годината заседание на Общинския съвет, информират още от общинската администрация.

В началото на сесията клетва като общински съветник от ГЕРБ положи Венцислав Тодоров, който заема мястото на назначения за зам-кмет Николай Николов. Председателят на ОбС Даниел Димитров бе определен за представител в Общото събрание на НСОРБ.

Местният парламент одобри разход на „Общинска аптека“ ЕООД за дълготрайни материални активи да се отнесе към резерва на дружеството. Става дума за 1 154 лева, инвестирани в реновирана инсталация за парно отопление.

Планира се трансфер за капиталов разход в размер на 139 896 лева и допълнително 60 хиляди за издръжка на болницата в града, които да бъдат заложени в бъджета на общината за 2016 година.

По време на заседанието съветниците приеха всеки спортен клуб, регистриран на територията на общината да внесе искане за финансиране на дейността си до края на месец декември 2015 година, като зам-кмета Айджан Бейтула увери, че за следващата година ще се предвидят не по-малко от 40 хиляди лева като субсидия за развиване на организирана спортна дейност, като сумата дори може да е и 60 хиляди.

Одобрено бе искане за финансиране на разкритите социални услиги за деца и младежи с увреждания от бюджета на Община Исперих.

Съветниците дадоха съгласие „ВиК“ ООД – Исперих да сключи договор за застраховане на МПС-парка си с дружество „Виктория“ – Разград, които са представили най-добра оферта.

Одобрен бе също план-сметка за разходите по третиране на битовите отпадъци и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в населените места на община Исперих за 2016 година, като увеличаване на промилите за граждани не се предвижда.

Приета бе и годишна програма за развитие на читалищната дейност на територия на общината.

Прочетена бе декларация от името на групата на ДПС, в която се изказва несъгласие с „масовите уволнения от страна на общинската администрация“ и се посочват аргументи от партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама