Наградиха световни шампиони по бойни спортове на церемония във Варна

16:04, 18 дек 15 / Спорт 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световният шампион по кикбокс /К1/ Александър Петров и световният шампион по карате киокушин Захари Дамянов с личен треньор Емил Костов, бяха наградени с почетен плакет от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Домакин на събитието бе кметът на Варна Иван Портних, а на официалната церемония присъстваха спортисти и треньори от клубовете.

„За мен е чест да наградя тези момчета, които прославиха града и родината“, заяви министър Красен Кралев. Той съобщи, че заедно с кмета Иван Портних  работят през 2016 г. Варна да бъде домакин на две мащабни спортни събития  – възроденото рали Златни пясъци – Албена, и маратон на морската столица. Амбицията на министерството е във Варна, София и Стара Загора да бъде създадена верига от маратони с общ награден фонд.

Кметът Иван Портних благодари на състезателите за високия спортен дух и отличните постижения, с които утвърждават спортната слава на Варна, а на министъра – за подкрепата. Той допълни, че скоро предстои да бъде открит Юнашкия салон, който ще предостави добри условия за развитие на различни видове спорт. Ремонтът на уникалната сграда, построена през 1910 г. с доброволния труд на варненци, започна през април т. г., след като държавата я върна на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама