Елена Янева е спортист на годината в Каварна

16:28, 18 дек 15 / Спорт 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За единадесета поредна година община Каварна отличи своите изявени спортисти. Това са хората, които със своите спортни успехи прославиха, както себе си и клуба, който представляват, така и град Каварна. На тържествена церемония снощи кметът на община Каварна Нина Ставрева и зам-кметът Митко Недев наградиха отличените.

За традиционната класация „Спортист на годината” от спортните клубове в общината бяха номинирани 17 състезатели. Комисия от спортни специалисти разгледа постиженията на номинираните и определи призовата десетка.

Спортист на годината на Каварна за 2015 година е Елена Янева от Клуб по бойни спортове „Калиакра”. Елена е носителка на осем медала, завоювани през 2015 г. – четири от тях златни в международни и национални състезания.

На второ място в класацията се нареди миналогодишната призьорка Едже Демирова от Спортен клуб „Ринг”, която отново завоюва множество награди в България и чужбина. Бронзът получи Женя Янева от клуба по бойни спортове „Калиакра”.

Успоредно с избора на десетте най-добри спортисти в общината за 2015 г., се  проведе и традиционният избор за треньор и отбор на годината. За треньор на 2015 година в община Каварна, комисията определи Ариф Арифов – треньор на Клуб по бойни спортове „Калиакра”. Отбор на 2015 година заслужи Детско-юношеската школа на футболен клуб „Калиакра”. Школата на клуба постинга страхотни резултати, които тази година ги изкачиха на първо място при юношите старша и младша възраст в конкуренция с доказани футболни центрове.

Кметът Нина Ставрева реши да поощри най-малките деца, които вече постигат успехи и печелят медали и връчи две специални награди. Първата беше връчена на Богдан Захаров и Елиза Тодорова от „Спортен клуб по танци Флорета Каварна”. Втората специална награда на кмета на община Каварна  получи най-малката медалистка на клуба по бойни спортове „Калиакра” – Яна Якимова, завоювала на 6 години един сребърен и един бронзов медал през годината.

Сред десетката на заслужителите спортисти присъстваха медалисти по карате, кик бокс, спортни танци, корабомоделизъм и носители на купи от спортните клубове по футбол и  хандбал.

Крайното класиране придоби следния вид:

Елена Янева – шампиона от клуб по бойни спортове  “Калиакра”. Етидже Демирова – състезател по кик бокс от Спортен клуб „Ринг” Женя Янева – медалистка от клуба по бойни спортове  “Калиакра”. Станислава Илиева - представителката от спортен клуб “Ринг” –. Георги Енчев – Десислава Трифонова - спортен клуб по танци Флорета Каварна Борис Милев и Преслава Балчева - танцова двойка от спортен клуб по танци Флорета Каварна Атанас Атанасов от Корабомоделен  клуб  “Вимпел“. Елина Тодорова - каратека от клуба по бойни спортове  “Калиакра”. Веселин Добрев - талантливия вратар на ФК “Калиакра”

Георги Иванов - състезател на Спортен клуб по хандбал „Калиакра

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама