Пловдивският бизнес се нуждае от квалифицирани кадри

17:13, 18 дек 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможността да предложим конкурентна работна ръка е на едно от първите места, за да привлечем инвеститори в региона, заяви съуправителят на "Тракия икономическа зона" Никола Добрев на среща на бизнеса в Пловдив.

Той допълни, че това не значи евтина. Нужни са квалифицирани кадри и трябва да се инвестира в подготовката на нужните специалисти. Друга тема, която Добрев постави е, че държавата и общината трябва да намерят по-бързо концесионер за летище "Пловдив", за да може да се използва освен за гражданска и за карго дейност.

На срещата, организирана от Община Пловдив и клъстера "Тракия икономическа зона", присъстваха още зам.-министърът на икономиката Любен Петров, кметът Иван Тотев и представители на клъстера "Тракия икономическа зона".

Инж. Пламен Панчев, съуправител на клъстера, заяви, че в момента работят в няколко раздела за развитие на зоната - образование и квалификация, работа с инвеститори, които разширяват дейността си, и с няколко нови крупни инвеститори, дошли тази година.

Около 1500 работни места се отвориха тази година, обобщи той. Не по-малко от 300 млн. лв. са инвестициите за 2015 г. Прогнозата за 2016 г. е са да завършат преговорите с голяма немска фирма за електроника, която ще създаде 600 нови работни места.

За създадения общ проект за българо-китайско икономическо сътрудничество разказа китайският партньр г-н Чанг Чанцинг, представител на "Евро-китайска зона за икономическо развитие".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама