15 000 лв. ще е сумата в бюджета на Асоциацията на ВиК Йовковци

17:22, 18 дек 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Областна администрация Велико Търново се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация Йовковци – ООД” - Велико Търново, съобщава пресцентъра на институцията.

Срещата премина под ръководството на областния управител Пенчо Пенчев. На нея присъства и зам.-областният управител Николай Петров.

Общото събрание прие препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация Йовковци – ООД” – Велико Търново за 2016 г. да бъде 15 000 лева.

Вноските на общините в проектобюджета  на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация Йовковци – ООД” – Велико Търново са съобразно с процентното съотношение на гласовете им.

Община Велико Търново - 9557 лв., Община Горна Оряховица - 5031 лв., Община Елена - 1016 лв., Община Златарица - 429 лв., Община Лясковец - 1444 лв., Община Павликени - 2571 лв., Община Полски Тръмбеш 1556 лв., Община Свищов - 4607 лв., Община Стражица -1371 лв. и Община Сухиндол - 274 лв.

По време на заседанието беше прието и решение за промяна границите на обособената територия на „Асоциацията по ВиК на основание предложение от кмета на община Свищов, по повод решение на Общински съвет Свищов, относно присъединяване на обособената територия обслужвана от „Водоснабдяване и канализация - Свищов“  ЕАД  към обособената територия на „Асоциацията по ВиК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама