"София Мези“ на метростанция Васил Левски (снимки)

17:31, 18 дек 15 / Любопитно 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В разгара на Коледните и Новогодишни празници „София Мези“ приветства всички жители и гости на столицата с грандиозен фестивал. В рамките на 7 дни - от 17 до 23 декември, в пространството между Националния стадион и метростанция „Васил Левски“ едно приказно коледно градче, състоящо се от 25 коледни къщички и голяма концертна шатра, ще радва софиянци.

Организатор на събитието са рапърите Румънеца и Енчев съвместно с музикална компания и в сътрудничество със Столична община. Входът за "София Мези" е свободен.

В къщичките ще бъдат настанени представители на най-популярните търговски марки на българския пазар, които ще предлагат всичко, което посетителите на Коледния фестивал очакват – вкусни и разнообразни месни ястия, напитки, десерти, коледни сувенири.

Посетителите на празничното градче имат възможност да участват в турнир по джаги или да се насладят на танцови и музикални изпълненията на различни български артисти.

За доброто настроение на най-малките е предвиден детски кът, в който се предлагат различни занимателни игри. Сред специалните посетители на градчето е и Дядо Коледа, който е пристигнал от далечна Лапландия не със своята шейна, а с багер. Белобрадият старец седи в единия ъгъл на шатрата в компанията на своята Снежанка и чете писмата, изпратени от българските деца. Дядо Коледа е решил да раздава подаръците за най-послушните с багера си, като това ще се случва всеки ден в различен час.

Кулминацията на всеки от фестивалните дни ще са двучасовите музикални концерти, които ше започват от 20 ч. Те ще са с участието на едни от най-обичаните от публиката артисти – ансамбъл „Българе“ (18 декември), Борис Солтарийски (19 декември), трибют на Горан Брегович (20 декември), Йордан Йончев – Гъмзата (21 декември), Нели Петкова и ансамбъл "Филип Кутев" (23 декември).

По време на „София Мези“ ще се изявят и някои български дизайнери с ревю-спектакъл. Миглена Каканашева за MEGZ, Веселка Крачунова за VHK Fashion и Стоян Радичев ще направят уникално по рода си модно шоу, подчинено на Балканската тема на фестивала.

Коледният фестивал е вторият от поредицата едноименни фестивали, които допълват образа на София като европейска столица на културните, кулинарните и празничните традиции.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама