Гласуваха заплатите на кмета и председателя на Общинския съвет в Каварна

18:02, 18 дек 15 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възнагражденията на кмета и председателя на Общинския съвет в Каварна бяха гласувани на проведеното днес заседание на местния парламент. Брутната заплата на кмета Нина Ставрева става 2400 лева. Председателят на Общинския съвет Красимир Кръстев ще получава 45 % от нейното възнаграждение. Според Правилника за работата на Общинския съвет, заплатата на председателя е 90 на сто от тази на кмета. Красимир Кръстев обясни пред Topnovini.bg, че той ще работи на 4-часов работен ден. Поради това възнаграждението му ще е не 90, а 45 процента от това на кмета.

На днешното заседание Общинският съвет реши заплатите на кметовете на кметства в общината да се запазят на досегашните си равнища. Предстои на сесия през януари да се гласува увеличение на техните заплати, както и тези на общинска администрация, които от много време не са променяни, обясни Красимир Кръстев.

До края на годината местният парламент в Каварна ще проведе още едно заседание – на 28 декември. На него предстои да бъде приета нова структура на общинската администрация. Предвижда се да има редукция та щата с около 10 %, основно от 1-2 отдела, обясни Кръстев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама