Ученици от НУ „Христо Ботев“ проведоха културогично занимание за Коледа

18:18, 18 дек 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културологично интерактивно занимание проведоха третокласници от НУ "Христо Ботев" в Плевен във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници. Инициативата бе по програма "Семейство, училище, библиотека - заедно можем повече", а освен децата в нея участваха Павлина Цветкова, Искра Цакова и Севдалина Цолевска от РБ "Христо Смирненски", както и класният ръководител Анелия Савчева и преподавателят по английски Ралица Цветанова.

Децата бяха разделени на три отбора – „Сурвакари”, „Коледари” и „Merry Christmas”, като всеки от тях представи основни акценти на Коледа в България и Англия. Беше подготвена драматизация на английски език, а родителите се включиха в състезанието между отборите, които отговаряха на коледни въпроси и решаваха кръстословици на коледна тематика. Талантливите деца от класа танцуваха стандартни танци и ръченица, пяха коледни песни, а малките сурвакари сурвакаха за здраве и късмет библиотекарите и читателите.

„Традиция стана съвместната работа с РБ „Христо Смирненски”. Учениците не само заемат и четат книги, но и с желание се включват във всички мероприятия, организирани от библиотеката, подходящи за тяхната възраст. Привличаме и родителите да участват в нашата работа – скоро децата направиха интервю с тях на тема „Любимата книга на моето детство” и заедно четохме незабравимите и неостаряващи произведения. Чрез четене на художествена литература възпитаваме малките ученици в човешки добродетели, в начини да изразяват положителните си емоции и да се справят по-добре с отрицателните” – сподели директорът на училището Цветелин Горанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама