Посланикът на Индонезия бе на делова визита в Плевен днес

18:25, 18 дек 15 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посланикът на Индонезия Н. Пр. Бунян Саптомо и първия секретар на мисията бяха на делова визита в Плевен днес, информираха от общинския пресцентър. Екзотичните чужденци се срещнаха с кмета Георг Спартански и неговия екип.

По време на срещата стана ясно, че между България и Индонезия съществува традиционно приятелство, а дипломатическите отношения между двете страни имат стабилна основа, създаваща условия за по-тясно сътрудничество в областта на икономиката и културата.

"За положителното развитие на връзките ни важна роля ще има икономическото споразумение, което Индонезия ще подпише с Европейския съюз идната година, както и отпадането на визовия режим за граждани от ЕС. По този начин ще бъдат насърчени бизнесконтактите на повечето от страните на Стария континент с един потенциален партньор като Индонезия, който бележи годишен икономически растеж от 5 %. Несъмнено ще се оживят туристическата и културната сфери, защото страната ми като мултикултурно общество от над 300 етнически групи с различни езици и традиции, е привлекателна дестинация" сподели Н. Пр. Саптомо.

От своя страна Георг Спартански засвидетелства своя респект към възходящото развитие на Индонезия и мястото й в Г 20 на страните с най-проспериращи икономики. Той представи своя екип и визията си за Плевен.

"Необходимо е да възстановим добрите традиции в икономиката, образованието и културата, да стимулираме местния бизнес и инвестициите, независимо дали са български или чуждестранни. Обезлюдяването на общината е сериозно предизвикателство за нас, което ще се стремим с тези стъпки да започнем да преодоляваме", подчерта Георг Спартански.

В знак на уважение кметът връчи на дипломата почетен знак на Община Плевен. Г-н Саптомо отговори на жеста с плакет на Посолството на Индонезия. Същия ден представителите на мисията посетиха Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и Регионалния исторически музей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама