Насилникът на Гошко от Дебелт няма да бъде съден

18:33, 18 дек 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Насилникът на малтретирания сексуално Гошко от средецкото село Дебелт няма да бъде съден, а делото вече е прекратено, пише "24 часа". По всяка верояност извършителят на посегателството - 14-годишният Асен, ще бъде настанен във възпитателно училище. В момента е образувано друго дело за настаняването му в институция, предстои съдът да се произнесе.

"Прекратих делото, тъй като сметнах, че ще е по-добре насилникът Асен да бъде санкциониран, настанявайки го в специализирана институция, вместо да търпи наказателна репресия", коментира пред "24 часа" наблюдаващият прокурор Валентина Маджарова, административен ръководител на прокуратурата в Средец.

Известно време Гошко прекара в специализирано заведение в Бургас, където с него работеха психолог и социален работник. След това той бе настанен за 6 месеца в защитеното жилище в Средец.

Припомняме, че през декември миналата година Дебелт бе буквално взривен от новината за насиленото в тоалетните на местното училището момче. Гаврата с Гошко бе дело на 14-годишния ром Асен, който учеше в същото учебно заведение. Заради случаят цялото село се вдигна на бунт. 

Малко преди това пък директорката на ОУ „Антон Страшимиров” Дебелт Таня Вангелова подаде оставка, а проверка на Регионалния инспекторат по образованието в Бургас установи редица груби нарушения. Оказа се, че в школото няма охрана, въпреки че всяка година в делегирания бюджет са предвидени средства именно за осигуряване на пазачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама